октобар 07, 2010

PALESTINA

Svaka hvala i zahvala pripada GOSPODARU SVIH SVJETOVA.Neka je salavat i selam na naseg Muhammeda s.a.w.s. na njegovu casnu porodicu i plemenite ashabe.


Odavno nisam nista napisao, trenutno neki plamen u meni gori, koji mnogo toga zeli i spaliti.
SVETA ZEMLJA, zar smo zaboravili gdje je to, sta je to uopste.
Jerusalem, Meka i Medina, nasa SVETA MJESTA.
Zadnjih mjeseci, mnogi pricaju o Palestini, 60 godina pod okupacijom, terorom i nasiljem.
Da li smo zasluzili povratiti SVETU ZEMLJU od nevjernika. Lahko je dati odgovor, nismo zasluzili. Gdje su zlatna doba, doba Salahuddina Ejjubija, koji je porazio nevjernike i povratio nase SVETO MJESTO..


Neka se svako od nas upita, da li je ovaj UMMET zasluzio bolje, ako smo iskreni odgovoricemo da smo cak i gore zasluzili. Sta cinimo da Allah dz.s bude zadovoljan s nama, kao sto je bio zadovoljan sa muslimanima tog doba, a da ne spomenem najbolju generaciju (neka je Allah s njima zadovoljan).Ne drzimo se zavjeta Allahu datog i obecanja, zapostavili smo Islam, pa sta onda ocekujemo.Izmedju sebe se djelimo.
Gdje su ti silni muslimani, kao da ih nema.,nevjernike uzimamo za prijatelje i zastitnike ,a Allah nas upozorava "nevjernike za zastitnika ne uzimajte", "za prisne prijatelje uzimajte samo svoje, jer vam ostali samo propast zele". Zaboravili smo na ove ajete, oslanjamo se na ameriku ili EU da dovede mir na bliskom istoku, gdje su te Islamske drzave, lideri i islamska ulema, gdje je taj sveti rat protiv nevjernika???
Jos nam poslanika Muhammeda saws vrijedjaju, najbolju generaciju muslimana, pa gdje nam je ponos???. Sta bi ashabi i generacije poslije njih ucinili, kad bi culi da neko vrijedja Muhammeda saws, garantujem da bi mu glavu odrubili, a sta mi radimo ????
Ocekujemo neko dobro, pa UMMETE ni ovo dobro nismo zasluzili. Preispitaj samog sebe, kako provedes dan, dal spomenes naseg Gospodara, doneses li salavat na poslanika Muhammeda saws na njegovu porodicu i ashabe, dal obavljas namaz, dal se klonis harama kojeg je Allah dz.s zabranio?
Budimo svjesni cinjenice, da Allahu dz.s umjesto nas moze dovesti drugi narod koji ce vjerovati i time biti bolji od nas, a Njemu je to lahko. pa covjece sta radis vise ? Uvijek nam je prece drustvo od Allaha, drustvo ti dobro ne moze dati ako ti Allah to dobro ne zeli dati i obratno.
Vadimo se na to, da svako vjeruje na svoj nacin, MUSLIMAN ALI NE KLANJA, PA KAKAV SI TI MUSLIMAN AKO NISI ZAHVALAN SVOM GOSPODARU???!!!JER TE NAMAZOM OBAVEZUJE A SVJESNO GLAVU OKRECES KAD TE EZANOM POZIVA NA NAMAZ NA SPAS!!! ???
Koga kriviti za Palestinu, Palestince ili Jevreje ? Ne UMMETE, krivi smo svi MI jer nismo DOSTOJNI MUSLIMANI!!! Po ko zna koji put se upitajte, dal ce te tvoje MUSLIMANSKO IME odvesti u DZENNET ili odgovornost koju si imao prema Allahu dz.s.
Najlakse je pricati o oruzanom dzihadu, o nagradama za dzihad, ubacivati na FB slike sa puskom i Allahovom zastavom ili predavanja o dzihadu, pa gdje smo? JA sjedim i pisem ovo, a TI trenutno citas ovo.
Pa hajmo u Palestinu da obezbjedimo kartu ka DZENNETU!Budimo JAKI NA DJELU A NE NA JEZIKU!!!
Sta je Salahudin trebao uraditi, sjediti i pricati, ne vec je skupio 200 000 vojnika i uputio se ka Jerusalemu.
Eeeee BRATE BRATE da ocekujemo DZENNET a muslimani su u kolapsu.
A i ti SESTRO nemas lagan zadatak, odgoji djecu do te razine da su spremni dati zivot za Allaha i njegovog miljenika Muhammeda saws, a da ni suzu ne pustis od tuge, vec suzu radosti, jer UMMETU su potrebni NOVI SEHIDI!


Tekst napisao;Davud D.

Нема коментара:

Постави коментар